Historische Romans bij Kobo Plus

Kobo Plus is een ebook-abonnementsdienst van Rakuten (het bedrijf achter Kobo) en Bol.com. Je hebt een Kobo ereader of een tablet met Kobo app nodig om de boeken te kunnen lezen. Ik gebruik zelf met veel plezier een Kobo Aura One ereader. Kobo Plus kost 9,99 euro per maand.

Meer informatie over Kobo Plus vind je op de website van Kobo: Kobo Plus e-bookabonnement | Rakuten Kobo of Bol.com

Nederlandstalige Historische Romans bij Kobo Plus

Het aanbod Nederlandstalige historische romans bij Kobo Plus beperkt zich nu vooral tot de bekende Christelijke romans, zoals deze selectie van uitgeverij Voorhoeve: Nederlandstalige Historische Romans Kobo Plus.

Recent heeft HarperCollins zich aangesloten bij Kobo Plus en inmiddels zijn de Bouquetreeks en Doktersromans van Harlequin ook via Kobo Plus te lezen. Ik heb de lezersservice van Harlequin gemaild met de vraag of in de toekomst de historische romans ook via Kobo Plus beschikbaar zullen zijn. Als er een genre is dat zich – in mijn ogen – goed leent voor een abonnementsdienst, dan zijn het wel deze pockets. Helaas antwoordde de lezersservice eind 2018 (na enig speurwerk aan hun kant) dat hier op dit moment geen plannen voor zijn – alleen een beperkte selectie van Harlequin is op dit moment via Kobo Plus te lezen. Hopelijk komt hier op enig moment verandering in. Het lijkt me namelijk een perfecte combinatie – pocketromans en Kobo Plus.

Update (2019): de oude historische roman reeks van Bouquet is inmiddels verkrijgbaar via Kobo Plus! Bekijk de selectie via deze link: Historische Romans Harlequin Kobo Plus. Deze titels worden sinds 2016 heruitgegeven in de nieuwe historische roman reeks van Harlequin. Het zijn exact dezelfde verhalen, maar dan in een oud (vaak mooier) jasje.

Update (2020): ook de oudere delen van de huidige HR reeks van Harlequin zijn inmiddels verkrijgbaar bij Kobo Plus!

Kobo Plus lijkt me ook een ideale manier om al die stapel ebooks van Candlelight die ergens ongebruikt in een digitale kast staan te verstoffen nieuw leven in te blazen. Ik heb uitgeverij Audax gevraagd of dit een optie zou kunnen zijn, maar zoals we inmiddels van Audax kennen, reageren zij überhaupt niet op e-mails. Ongelooflijk zonde dit, wat een gemiste kans om nog wat met Candlelight te kunnen doen.

Update (2018): intussen ben ik er achter gekomen dat Audax eigenaar is van Leeslounge (voorheen Bliyoo). Een ebook-abonnement dat werkt via een app (en dus niet op een gewone ereader). De kans dat de boeken beschikbaar komen in Kobo Plus (in feite een concurrent) lijkt me daarmee zeer klein. Het is – met enige moeite – mogelijk om in het assortiment te bladeren op de website van Leeslounge en voor zover ik het kan beoordelen (ik ben geen lid, dus kan het niet met 100% zekerheid zeggen) zitten er op dit moment geen Candlelights in.

Engelstalige Historische Romans bij Kobo Plus

Het aanbod Engelstalige historische romans is een stuk groter dan de Nederlandse variant. Dit komt met name doordat Sourcebook Casablanca zich aan de dienst heeft verbonden en dan heb je meteen een aantal topauteurs te pakken, zoals Theresa Romain, Amanda Forester, Jane Ashford en Shana Galen. Fantastisch!

Ook veel historische westerns, zoals de boeken van Linda Broday, Leigh Greenwood en Rosanna Bittner, zijn via de collectie van Sourcebooks Casablanca te vinden. Dankzij Kobo Plus ben ik nu historische Westerns aan het lezen en het blijkt nog verrassend leuk ook. Een keer wat anders dan Regency Engeland!

Een totaal overzicht van de collectie van Sourcebooks Casablanca in Kobo Plus vind je hier: Sourcebooks Casablanca Kobo Plus.

Verder zijn er nog een aantal kleinere uitgevers of de zogenaamd self-published auteurs, die ook via Kobo Plus te vinden zijn. Bekende auteurs zijn Elizabeth Cole, Rose Lerner en Jennifer Ashley en ook alle boeken die Shana Galen in eigen beheer heeft uitgebracht (waaronder de uitstekende Scarlet Chronicles reeks). Ook de boeken van Anna Harrington zijn inmiddels beschikbaar in Kobo Plus.

Een directe link naar het totale Engelstalige aanbod vind je hier: Engelstalige Historische Romans Kobo Plus.

Pas de filters aan om meer gericht te zoeken. Er zit ook ‘self-published trash’ bij, daar moet je wellicht even doorheen kijken.

Historische Mysteries met een Romance bij Kobo Plus

Het aanbod Historische Mysteries met een romantisch element bij Kobo Plus is bedroevend laag. In het Nederlands is het sowieso nul komma nul. In het Engels springen alleen de boeken van Amanda DeWees en Elizabeth Cole er uit. De Captain Lacey serie van Ashley Gardner is eveneens te vinden, alsmede Lady Helena Investigates van Jane Steen. De Kasper Stark serie van Jaima Fixsen lijkt me tevens interessant. Dan heb je het wel zo’n beetje gehad.

Update (2020): met de toevoeging van de boeken van Canelo, een Britse uitgever, is het aantal historische mysteries flink gestegen. Aanraders zijn onder andere de series van Georgina Clarke, Mariah Fredericks en Radha Vatsal. Een andere leestip is de Lady Anne Addison serie van Victoria Hamilton (aka Donna Lee Simpson). Ook de boeken van Tracy Grant zijn inmiddels beschikbaar in Kobo Plus.

Wil je zelf browsen. Een link naar het aanbod Engelstalige Historische Thrillers (ik kan niet filteren op of er een romance in voorkomt), vind je hier: Engelstalige Historische Thrillers Kobo Plus.

Ik heb geen idee welke overwegingen een rol spelen voor een uitgever om wel of niet boeken te laten opnemen in Kobo Plus. Ik heb een tweetal Engelstalige uitgeverijen – Kensington (o.a. Mary Jo Putney en Victoria Alexander) en NYLA (o.a. Tracy Grant en Anna Harrington) – gemaild met de vraag of zij Kobo Plus in overweging willen nemen. Kensington heeft hiertoe op dit moment geen plannen. NYLA heeft niet gereageerd, maar enkele maanden later verschenen de boeken van Tracy Grant en Anna Harrington ineens in de catalogus, dus wellicht heeft het toch geholpen! De volledige collectie historische romans van NYLA vind je hier: Engelstalige Historische Romans NYLA Kobo Plus.

Kobo Plus Cadeaukaarten

Een tip om geld te besparen! Bol.com heeft regelmatig aanbiedingen op de Kobo Plus cadeaukaart voor 3 maanden: je betaalt dan 19,99 euro i.p.v. 29,99 euro. Door strategisch van deze aanbieding gebruik te maken, kun je zo steeds een maand gratis lezen. Een andere tip is om de cadeaukaart op je verlanglijstje te zetten bij verjaardag/kerst/sinterklaas etc.

 

Update (2019): om onbegrijpelijke redenen zijn de cadeaukaarten op dit moment niet leverbaar.  Wie een cadeaukaart aanklikt, krijgt het scherm links in beeld. Navraag bij bol.com levert geen verdere informatie op dan het antwoord ‘dat men er mee bezig is’. Dit is nu al twee maanden zo…. uiterst vreemd.

Update (2020): naar nu blijkt zijn de cadeaubonnen uit de handel gehaald, tegelijk met de introductie van Kobo Plus Lezen & Luisteren begin januari 2019. Tot op heden zijn er geen vervangende cadeaukaarten verschenen.

Lees je alleen Nederlandstalige boeken en wil je wat geld besparen? De Online Bibliotheek heeft ook een catalogus met historische romans en is op jaarbasis een stuk goedkoper dan een Kobo Plus abonnement. Je bent dan wel gebonden aan een leentermijn van 3 weken. Klik hier voor meer informatie: Historische Romans bij de Online Bibliotheek.

Kobo Plus Filter

Ik heb een categorie Kobo Plus toegevoegd en als een Nederlandstalig boek in de catalogus zit, zal ik dat op deze manier labelen. Je vindt het filter ook in het uitklapbare menu van deze website (Home > Waar zijn Historische Romans te koop? > Historische Romans in Kobo Plus > Kobo Plus).

In mijn Goodreads account label ik de Engelstalige boeken die ik heb gelezen en die ook in Kobo Plus te vinden zijn. De volledige lijst kun je openen door op deze link te klikken: Kobo Plus Leeslijst. Hier zitten ook historische mysteries tussen. Je moet wel lid zijn van Goodreads om de lijst te kunnen zien. Mocht je geïnteresseerd zijn in een titel kun je eenvoudig titel en/of auteur opzoeken in de Kobo of Bol catalogus en het boek naar je ereader sturen.