Historische Romans bij de Online Bibliotheek

De bibliotheken in Nederland hebben tegenwoordig naast de bekende papieren boeken ook een digitale catalogus, deze online bibliotheek is te bekijken via de algemene website van de bibliotheken in Nederland: www.onlinebibliotheek.nl.

De digitale bibliotheek bestaat nu (begin 2019) uit ongeveer 20.000 boeken. De catalogus Historische Romans is niet heel groot, maar er zitten wel enkele fijne historische romans bij, zoals de oude historische roman reeks van Harlequin en een hele reeks aan bekende Christelijke historische romans, zoals boeken van Sarah Ladd, Julie Klassen, Lynn Austin, Deeanne Gist en Jody Hedlund. Nieuwe boeken komen niet meteen beschikbaar, maar worden na verloop van tijd ingevoegd.

Het uitlenen van ebooks werkt via Adobe Digital Editions. Voor meer informatie klik hier.

De Bibliotheek heeft ook een handige video gemaakt met een korte uitleg.

Een abonnement alleen voor de online bibliotheek kost 45 euro per jaar en is dus goedkoper dan een Kobo Plus abonnement. Er zit overlap in de catalogus en de Online Bibliotheek lijkt op dit moment zelfs wat meer Nederlandstalige historische romans in de catalogus te hebben. Lees je ook graag Engels dan kom je bedrogen uit: er zitten geen Engelse boeken in de Online Bibliotheek. Dan kun je beter voor Kobo Plus kiezen.

Bij het Online Bibliotheek abonnement kun je ook gebruik maken van de zogenaamde Luisterbieb. Het aanbod Historische Romans hierin is niet echt groot.

Heb je al een bibliotheek abonnement, dan is het abonnement op de Online Bibliotheek gratis inbegrepen.

Ik heb een categorie Online Bibliotheek toegevoegd en als een boek in de catalogus van de bibliotheek zit, zal ik dat op deze manier labelen.

Je kunt natuurlijk ook voor de papieren versies van je eigen locale bibliotheek kiezen. Of en welke boeken bij jouw bibliotheek beschikbaar zijn, kun je nazoeken in de catalogus van je eigen bibliotheek.