Loretta Chase – Schandaal in satijn

Scandal Wears Satin – Dressmakers #2

Vertaling: Kootje van Wijk

Candlelight HR #1163

Sophy Noirot wil koste wat kost de modezaak van haar en haar zusjes tot een succes maken. Het is dan ook een fikse tegenslag als hun beste klant, Clara Fairfax, op de vlucht slaat om te ontsnappen aan een huwelijk met een man die ze veracht. Sophy is vastbesloten het meisje te helpen en begint samen met Clara’s broer Harry, graaf van Longmore, een zoektocht.

Ze volgen het spoor naar Portsmouth, maar al doende worden ze steeds meer afgeleid door onmiskenbaar wederzijds verlangen. Desondanks weten ze Clara te vinden, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. Het is aan de vindingrijke Sophy om te zorgen dat Clara gevrijwaard blijft van een liefdeloos huwelijk. En wie weet zit er alsnog een huwelijk in het vat…

Beoordeling: 5/5.

Weer een verrukkelijke roman van Loretta Chase met een prachtige foto-cover! Deel 2 in de serie over de drie zusjes van modehuis Noirot doet niet onder voor deel 1. Loretta Chase heeft een heerlijk humoristische schrijfstijl, die ook in de vertaling niet verloren raakt. Ze stijgt met stip in mijn lijst met favoriete auteurs! Longmore en Sophy zijn geweldige karakters. Boeiend van begin tot eind!
Het is overigens heel jammer dat Candlelight er niet voor kiest om boeken uit een serie door dezelfde vertaler te laten vertalen, want in deze serie gaat het jammerlijk mis! In het Engelse origineel heet de concurrente van Maison Noirot Hortense Downes, bij de zusjes beter bekend als Downy ofwel Hortense the Horrible. In deel 1 heeft de vertaler gekozen om de alliteratie te behouden en de naam veranderd in Veronique Propper, ofwel Propje ofwel Veronique de Verschrikkelijke. Ik ben overigens niet zo’n voorstander van het vertalen van namen bij dit type boeken (dit in tegensteling tot Harry Potter!). Als je hier echter voor kiest, blijf dit dan wel consequent doen! Helaas is dit in deel 2 niet overgenomen en heet Veronique Propper ineens weer Hortense Downes en is het Hortense de Verschrikkelijke. Het duurde even voordat ik door had dat het om dezelfde persoon ging! Ook de liefdadigheidsinstelling van de zusjes heeft een andere naam. Hier heeft een redacteur toch vreselijk zitten slapen. Dit soort beginnersfouten mogen niet!