Jude Deveraux – Als een vrouwenhart ontwaakt

Twin of Ice – Chandler Twins #1

Vertaling: Willy Montanus

Caroline en haar tweelingzuster Bea zijn de mooiste en meest begeerde jonge vrouwen in Colorado. Caroline is, in tegenstelling tot haar onstuimige zuster, een echte dame; koel en afstandelijk. Zelfs de hartstochtelijke kussen van haar verloofde kunnen haar niet ontdooien. Maar onder Caroline’s betoverende uiterlijk sluimert de passie. Als de onbehouwen vreemdeling Kane Taggert zich in Colorado vestigt is zij geschokt door de magnetische aantrekkingskracht die hij op haar uitoefent – Kane, met zijn myterieuze donkere ogen en zijn prachtige landhuis. Nieuwsgierig accepteert Caroline een uitnodiging van de brutale Kane om te komen dineren. Maar wat zal haar verloofde daarvan vinden? De beide zusters, die als twee druppels water op elkaar lijken, besluiten voor één avond elkaars plaats in te nemen. En Caroline’s gereserveerdheid smelt als sneeuw voor de zon zodra Kane’s hongerige lippen de hare dwingend opeisen. De jonge vrouw heeft echter niet gerekend op de dramatische gevolgen die deze persoonsverwisseling met zich meebrengt.

Beoordeling 2/5.

Eerst een bekentenis: dit boek was niet mijn eerste keus. Mijn oog was gevallen op het verhaal over tweelingzus Bea, omdat ik verhalen over vrouwelijke artsen eind 19e eeuw nu eenmaal niet kan weerstaan. Toen ik echter zag dat Op de vleugels van een droom deel 2 is in een serie over een tweeling en het eerste deel ook nog eens nota bene thuis in mijn kast bleek te staan, leek het me logischer om eerst dit boek te lezen.
Dat had ik beter niet kunnen doen. Een tegenvaller. Het verhaal leest als een soap. Scenes volgen elkaar in rap temp op, het is alsof je in een achtbaan zit en geen tijd krijgt om een en ander te overdenken. Dat kan positief zijn, maar in dit geval is het dat niet. Daarnaast is het ook altijd problematisch als de held de sympathie van de lezer niet weet te winnen. Kane is werkelijk een ongelooflijk onbeschofte, paranoide, gewelddadige idoot en kan me echt geen enkel moment bekoren. Het boek is geschreven in 1985. Dat verklaart misschien veel. De humoristische momenten en de cast met boeiende nevenkarakters redden het boek van een 1 ster beoordeling.
In het boek vangen we her en der een glimp op van de avonturen van Bea, die zich gelijktijdig afspelen, maar in deel 2 worden beschreven (zo begrijp ik intussen) en eerlijk gezegd vond ik die kleine inkijkjes in Bea’s wereld het meest fascinerend van het hele verhaal. Ik begin dus nu toch met hooggespannen verwachtingen aan deel 2 in deze serie.