Jo Beverley – Mysterieuze minnaar

St. Raven – Company of Rogues #10

Vertaling: Kitty Bouwens

Candlelight HR #470

Cressida Mandeville stemde toe in het walgelijke voorstel van Lord Crofton, maar heimelijk had ze andere plannen. Ze zou die afschuwelijke man om de tuin leiden, de verborgen rijkdom van haar vader vinden en voorkomen dat haar familie werd geruïneerd. Alles ging goed, tot een struikrover hun koets aanhield, Cressida op zijn paard tilde en een kus eiste.
Tristan Tregallows, de hertog van St. Raven, was niet van plan een vrouw in nood te redden, maar een onschuldige dame kon hij niet aan Crofton overlaten. Eén kus bevestigde dat zijn gevangene onervaren was, maar in plaats van dankbaar was ze woedend. Toen hij ontdekte dat Cressida ergens naar op zoek was en zich daarbij op gevaarlijk terrein moest begeven, wist St. Raven dat hij haar compagnon en beschermer moest worden. Hij verwachtte echter geen gevaren voor zijn hart.

Beoordeling: 2/5.

Alweer een tegenvaller in de Rogues serie. Ik was zo ontzettend benieuwd naar het verhaal van St. Raven, maar het voldeed helaas absoluut niet aan de hoge verwachtingen. Viel tegen zelfs. Totaal ongeloofwaardig. Het heeft meer van een farce, dan van een pakkende historische roman. Cressida doet me bovendien steeds aan een heks denken, alleen door haar naam. Jammer. Wel knap hoe de auteur de link met Een hart vol verlangen verwerkt heeft, dat zich blijkbaar gelijktijdig afspeelt en waarbij je nu een kijkje achter de schermen krijgt, zo gezegd.